Heb jij je auto naar de prak gereden en moet en kan die nog gerepareerd worden dan heb je daar onderdelen voor nodig. In een sloperij demonteren ze niet alleen auto’s. Ze verkopen ook tweedehands onderdelen die van de auto’s afkomen. Maar dan vraag jij jezelf af zijn deze onderdelen nog wel goed en kun je ze gebruiken of moet je nieuwe gaan kopen. Vaak als een auto bij een autogarage wordt gemaakt dan gebruiken ze altijd tweedehands onderdelen. Niet veel mensen weten dit, maar het gebeurd wel. Tweedehands onderdelen hebben eigenlijk alleen maar voordelen. Deze voordelen die kun je verder lezen in deze blog. 

Voordelen van tweedehands onderdelen

Als een auto gerepareerd moet worden dan kiezen mensen vaak al snel voor tweedehands onderdelen. Maar hoe komt dat precies. Dat komt omdat het natuurlijk een heel stuk goedkoper is dan nieuwe onderdelen. Er hoeven namelijk geen produceer kosten in de prijs te zitten waardoor de prijs vrij laag is. Een aantrekkelijke prijs zorgt voor mensen die tweedehands willen kopen. Wat alleen maar fijn is want het is beter voor het milieu als we tweedehands kopen. Dit komt omdat een fabriek best wel veel slechte stoffen de lucht in stoot. Als dus meerdere mensen tweedehands onderdelen gaan kopen kunnen fabrieken sluiten. Eerst zat op tweedehands onderdelen nooit garantie. Nu in het heden wel. Dit hebben ze besloten om wel te doen om zo nog meer mensen aan te trekken die tweedehands onderdelen willen kopen. Het kan namelijk voorkomen dat een onderdeel stuk gaat na een week. Dan is het onderdeel dus niet goed en krijg je een nieuwe. 

Hoe komen ze aan de onderdelen

Nou die onderdelen die kopen ze natuurlijk niet in, maar die halen ze zelf van de auto’s af. Ze demonteren een sloopauto helemaal en sorteren de verschillende onderdelen die van de auto af komen. Niet elk onderdeel kan verkocht worden. Daarom bestaat er een recycling daar gaan de onderdelen naartoe die niet verkocht kunnen worden. Als je zelf een sloopauto hebt en die naar de sloperij brengt dan krijg je daar een vergoeding voor. Die vergoeding ligt meestal tussen de 150 en maximaal 500 euro. Deze vergoeding hangt van het gewicht van het oud ijzer af. Je krijgt ongeveer 5 tot 10 cent per kilogram. Als je dat aantal cent keer je totale gewicht van je auto doet kun je ongeveer je vergoeding berekenen.