Heb je een ongeluk gehad met je voertuig en is deze total loss verklaard? Vervelend, maar dat betekent vaak dat de auto niet meer gemaakt kan worden. Vooral met oude tweedehands voertuigen is het vaak niet meer de moeite waard. Zo zijn de reparatiekosten een stuk hoger dan de dagwaarde van het voertuig. Het laten maken van de auto is juist niet rendabel en je kunt hem daarom ook beter verkopen. Echter, is het verkopen van een sloopauto op het internet moeilijk en kan dit maanden duren. Er zijn namelijk niet veel mensen die interesse hebben in het kopen van een sloopauto. Terwijl je de auto op het internet verkoopt staat deze nog wel op je naam. Dit betekent dat je er nog gewoon belasting over betaald en dat is al helemaal niet rendabel. Maar wat kun je dan doen met de sloopauto? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Sloperij

Veel mensen kiezen ervoor om hun auto naar de sloperij te brengen, omdat ze er op deze manier in een keer vanaf zijn. Een sloperij koopt graag sloopauto’s op, zodat ze deze kunnen verwerken. Een sloperij maakt hier winst op doordat ze de onderdelen van je sloopauto verkopen. Hiervoor geven ze meestal een kleine vergoeding aan de verkoper van de sloopauto. De vergoeding is bijna nooit hoger dan 100 euro, maar je bent wel direct af van je sloopauto. De sloperij sloopt het voertuig, maar voordat ze dit doen geven ze de auto op voor demontage bij het RDW. De onderdelen worden schoongemaakt, opgeslagen en verkocht aan andere klanten. Wanneer het voertuig geen economische waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar de shredder gebracht. Het afval van de shredder wordt verder verwerkt en hier worden nieuwe producten van gemaakt.

Hoe vind je de juiste sloperij?

Je hebt in Nederland meerdere sloperijen, maar hoe vind je nu de beste? Het is vooral verstandig om een sloperij in de omgeving te zoeken. Op deze manier kun je natuurlijk het meeste uit de vergoeding halen die je krijgt. Echter, zijn er wel enkele zaken die je in acht moet nemen bij het zoeken naar een sloperij. Je wilt namelijk een sloperij vinden die erkend is door het RDW en het ARN. Op deze manier weet je zeker dat de auto niet meer onder je naam staat en dat de sloperij duurzaam de auto sloopt.